Inval bij Satudarah-kopstuk in Enschede (VIDEO)

De politie is woensdag in alle vroegte in Enschede met een zwaarbewapend team de woning binnengevallen van een kopstuk van motorclub Satudarah, zo meldt de politie. Een team van de Dienst Speciale Interventies beukte rond 05.30 de voordeur eruit.

Handgranaat

De achtergrond van de inval is een politieonderzoek naar een crimineel conflict. Vorig jaar werd in de gang van de woning van Laurence S. een handgranaat gegooid. S. zat op dat moment in de woonkamer maar bleef ongedeerd. De daders is nooit gepakt. S. weigerde mee te werken aan het politie-onderzoek. Dat is zou de reden kunnen zijn dat nu de woning is binnengevallen. Naar eigen zeggen heeft S. destijds op zijn bewakingscamera ’twee onbekende daders’ gezien. Maar hij leverde geen opnames aan de politie. Satudarah loofde zelf 10.000 euro uit voor de gouden tip, die zou er niet zijn gekomen.

Gepantserde deuren

De politie heeft vijf mensen aangehouden, onder meer voor wapenbezit. Binnen bleken verschillende vertrekken te zijn afgesloten met gepantserde deuren. Ook die deuren zijn met geweld opengebroken. S. werd in zijn slaapkamer overmeesterd. Daarna stormden de DSI-agenten de slaapkamer binnen om het Satudarah-lid te overmeesteren.