Inval in villa Nederlander in België

De Belgische politie heeft deze week in Poppel een inval gedaan in de villa van de Bredase Jeroen van den E., zijn Venezolaanse vriendin en hun 4-jarig zoontje. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Van den E. (36) zit sinds drie weken in een cel in New York.

Verhoor

De Amerikaanse autoriteiten verdenken hem ervan betrokken te zijn bij plannen voor de smokkel van duizenden kilo’s cocaïne van Zuid-Amerika naar Nederland. Echtgenote Samantha is enige tijd meegenomen voor verhoor maar niet aangehouden. Ze ontkent zich met drugshandel te hebben ingelaten. De agenten namen geld, een computer en gsm’s in beslag, mogelijk op verzoek van justitie in New York. Het Nieuwsblad zegt dat bronnen bij de politie zouden vermoeden dat Samantha zich vanuit het huis nog met drugscriminaliteit bezig zou zijn.

‘Fouten’

‘Ze wilden informatie over Jeroen. Ik kan niet in detail treden’, zei Samantha tegen Het Nieuwsblad, ‘Jeroen heeft fouten gemaakt. Maar hij is in de val gelokt. Ik blijf pal achter hem staan. Hij is de beste vader die er is.’ Samantha heeft Nederlands geleerd en volgde een opleiding van nagelstyliste en schoonheidsverzorging.

Van den E. zat lange tijd in België in uitleveringsdetentie omdat hij zich verzette tegen uitlevering. De Belgische recherche pakte hem in december 2015 op. Hij zou drugs hebben willen afnemen van figuren binnen de Colombiaanse guerillaorganisatie FARC.