Lijk maffioso Amsterdam verpakt in koffer (UPDATE)

De 60-jarige Italiaan Carlo M. wordt verdacht van het doodschieten van maffioso Saverio Tucci (foto) in Amsterdam. Tucci (44), alias Het Engelengezicht, werd op 10 oktober vorig jaar vermoord. Zijn lichaam werd twee dagen later gevonden in een auto in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Het was verpakt in een koffer. 

Saverio Tucci werd in een huis in de Van Dongenstraat doodgeschoten. Hij werd meerdere keren in zijn hoofd en lichaam geraakt. Vervolgens is zijn lichaam in een koffer verpakt en in een Renault Clio geplaatst. De auto werd vervolgens in de Henriette Roland Holststraat geparkeerd en achtergelaten.

Glock

Naast het doodschieten van Tucci wordt Carlo M. ook verdacht van verboden wapenbezit (een Glock) en het proberen weg te maken van het stoffelijk overschot van het slachtoffer. M. zou al langere tijd in Nederland hebben verbleven.

Volgens de vrouw van Saverio Tucci was haar man in Amsterdam voor autohandel.

Libergolis-clan

Saverio Tucci wordt beschouwd als vertrouweling van misdaadfamilie de Libergolis. Die clan is verbonden met de Sacra Corona Unita (SCU). Dat maffiasyndicaat is ook bekend in Nederland, onder andere van een dubbele liquidatie langs de A12. De Libergolis vechten een bloedige vete uit met de Romito, een andere maffiaclan.

Ladder

Saverio Tucci was een bekende van de Italiaanse politie. Niet alleen omdat er al eens een aanslag op hem werd gepleegd (terwijl hij op een ladder stond te schilderen), maar ook omdat hij een paar keer heeft vastgezeten, voor drugshandel en andere maffiapraktijken. De broer van Tucci werd ook vermoord (2001).

Volgende week dient Carlo M. voor de eerste keer voor de rechtbank te verschijnen in Amsterdam.

De advocaat van M. wilde niet reageren op vragen van Crimesite.