Jaar cel voor mishandeling Les Strijder

De rechtbank van Lelystad heeft woensdag twee mannen van 34 en 37 jaar oud veroordeeld tot een jaar celstraf voor de mishandeling van Les Strijder. In 2002 werd Strijder zwaar mishandeld, waarna hij een hartaanval kreeg. Hij overleed ter plekke. Volgens de rechtbank is de dood van Strijder de mannen wel aan te rekenen, maar waren ze daar niet op uit.

De mannen hebben eerder zelf gezegd dat ze Strijder ‘voor de fun’ hebben mishandeld. De rechtbank sprak twee andere mannen vrij. Zij waren bij de mishandeling aanwezig, maar de rechtbank vindt dat niet voldoende is bewezen dat ze hebben meegedaan. Het oordeel van de rechtbank komt overeen met wat het OM had geëist.

De 53-jarige Strijder werd onder verdachte omstandigheden gevonden op de Bosberg, bij een homo-onmoetingsplaats niet ver van Hilversum. Omdat uit de sectie bleek dat Strijder aan een hartaanval was gestorven, werd het onderzoek stilgelegd. Pas jaren later werd duidelijk dat het waarschijnlijk toch om een misdrijf ging. De politie kreeg toen een tip dat de daders wat met de zaak te maken zouden hebben.