Jan B. vervolgd voor wegmaken lijk

De 65-jarige Jan B. uit Hulten wordt door het Openbaar Ministerie in Breda vervolgd voor het laten verdwijnen van het stoffelijk overschot van Freddy Janssen uit Valkenswaard. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekend gemaakt.

Wapenhandel

Uit onderzoek is niet vast te komen te staan dat hij betrokken was bij de dood van het slachtoffer. Wel wordt hij ervan verdacht het lijk in stukken in een kanaal te hebben gedumpt. Wel wordt hij ook vervolgd voor het in bezit hebben van een vuurwapen. Momenteel zit B. vast in een Amsterdams onderzoek naar grootschalige wapenhandel.

Schotwond

Op donderdagavond 4 juni 2015 werd in het Markkanaal ter hoogte van Den Hout een stoffelijk overschot aangetroffen. Door DNA-onderzoek werd de identiteit vastgesteld: een 51-jarige man uit Valkenswaard. Er werd sectie verricht op het lichaam en dat onderzoek wees uit dat de man door een schotwond om het leven kwam.

Onderzoek

In het kader van het rechercheonderzoek werd er op 20 en 21 juni 2015 het bedrijfspand van de verdachte in Hulten doorzocht op sporen die te maken zouden hebben met het misdrijf. Enkele dagen daarna werd op 2 juli, een gehuurde loods in Den Hout, een woning elders in Noord-Brabant en een woning in België doorzocht.

Loods

Langdurig technisch en tactisch onderzoek heeft uitgewezen dat het misdrijf, wegmaken van het lichaam, vermoedelijk in of nabij de Hultense loods is gebeurd. Ook is vast komen te staan dat de man is overleden aan een schotwond. Wat zich precies bij de loods heeft afgespeeld is niet duidelijk. Het OM sluit zelfmoord niet uit. De 65-jarige verdachte, eigenaar van de loods in Hulten waar het slachtoffer is gestorven, wordt daarom niet verdacht van moord of doodslag. Hij wordt verdacht van het in delen dumpen van het lichaam in het kanaal. De nabestaanden van de 51-jarige man uit Valkenswaard zijn door de officier van justitie op de hoogte gesteld van de onderzoekresultaten.

Wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog niet bekend.

Zie ook:

‘Jan B. ontvoerde Maarten Geurts’