Janus: ‘Undercover slaat nergens op’

De Nederlandstalige serie Undercover ‘slaat nergens op’ zegt Janus van W. in een gesprek met het Belgische tijdschrift Humo. Van W. stond model voor de hoofdpersoon in de serie, een drugshandelaar waar een langdurige undercoveroperatie van de Belgische politie op wordt gedraaid. Van W. werd daarna in België tot een celstraf veroordeeld.

Ten eerste kloppen de accenten niet, aldus Van W.: ‘In de serie praten ze Tilburgs, wij zijn van Eindhoven.’ Janus van W. komt uit het Eindhovense milieu van woonwagenbewoners.

Ook ontkent Van W. mensen te hebben doodgeschoten, en hij had zelf ook nooit xtc-labs, omdat hij altijd alleen ‘spullen’ kocht en verkocht. Verder beweert hij dat hij al op de hoogte was van de undercover-infiltratie door Britse agenten op de camping bij Lommel (B) waar hij veel verbleef. Wel correct is volgens Van W. dat hij een bron bij justitie had (‘een magistraat’) die hem ook vertelde over de undercoveroperatie.

Van W. zegt dat een anonieme tipgever uit eigen kring hem er bij de politie heeft bijgelapt, een Eindhovenaar die inmiddels is overleden.

Zie ook:

Drugscrimineel Janus van W. meldt zich bij politie als ‘Ferry Bouman’ (UPDATE)