Speelt Frank Lammers Janus van Wesenbeeck? (VIDEO)

Officieel speelt acteur Frank Lammers het personage Ferry Bouwman in de nieuwe Netflix-serie Undercover. De hoofdrol lijkt gemodelleerd naar het leven van Janus van Wesenbeeck, een van Nederlands grootste drugsbaronnen.

Van Wesenbeeck, al jarenlang spoorloos, heeft in 2017 nog geprobeerd de tv-serie tegen te houden, maar dat bleek tevergeefs.

Fictie

De Vlaamse publieke omroep VRT, waarmee Netflix de serie heeft gemaakt, verdedigde zich destijds door te stellen dat het om fictie gaat. ‘We zijn op zoek gegaan naar een case, en baseerden ons op een aantal gekende feiten waarrond we een verhaal hebben geschreven over undercoveragenten. Er zijn dus een aantal herkenningspunten, maar verder is het helemaal niet biografisch’, aldus een VRT-woordvoerder in 2017.

Overeenkomsten

Er zijn inderdaad overeenkomsten uit het leven van Van Wesenbeeck, ook wel Harry Potter genoemd, en dat van het personage Ferry Bouwman. In de tv-serie is Bouwman en van de grootste xtc-handelaren van de wereld, die vanuit een chalet op een camping zijn activiteiten ontplooit. Van Wesenbeeck woonde een tijd in een chalet op een camping in Lommel, tegen de Nederlandse grens aan.

Undercover agenten

Van Wesenbeeck werd na een lange undercover operatie van 2 agenten die ook op de camping verbleven opgepakt. In de serie worden de undercover agenten Bob en Kim gespeeld door de Belg Tom Waes en de Nederlandse Anna Drijver. (Zie foto boven.)

Trailer

De eerste delen van de tv-serie zijn al uitgezonden via de VRT. Netflix publiceerde vandaag een eerste trailer voor de Nederlandse markt (zie hieronder). De hele serie verschijnt op 3 mei in één keer op Netflix.

Lees hier het verhaal over de echte Janus van Wesenbeeck: Janus van W.: een ton coke per week. Van Wesenbeeck staat op nummer 23 in de Crime Top 100.