JayJay leefde als God in Frankrijk

Volgens de rechtbank leefde Jason L., alias JayJay, als een God in Frankrijk. Zijn luxe levensstijl werd met witwassen gefinancierd zo vinden de rechters. JayJay krijgt daarom een celstraf van 9 maanden voor witwassen. Die straf komt bovenop de gevangenisstraf van 14 jaar waarvoor L. al eerder was veroordeeld. 

Die 14 jaar cel had JayJay gekregen voor het medeplegen van moord op Abderrahim “Appie” Belhadj op 9 mei 2016 in de Amsterdamse Bijlmer.

Weinig verantwoordelijkheid

De rechtbank formuleerde het vandaag als volgt: ‘De verdachte heeft van crimineel geld geleefd als God in Frankrijk, waarbij het geld werd besteed aan reizen, horloges, merkkleding en appartementen. Deze van luxe doorspekte levensstijl werd vervolgens breed uitgedragen op sociale media. (..) Als vader van twee kinderen lijkt hij weinig verantwoordelijkheid te nemen voor zijn handelen.’

Londen

De rechtbank acht bewezen dat de voormalig rapper 7000 euro heeft uitgegeven aan dure reizen en dat hij duizenden euro’s heeft besteed aan auto’s en het huren van appartementen in Londen en Rotterdam. Ook heeft JayJay 3000 euro betaald voor het opkalefateren van zijn gebit. Tevens kocht hij met misdaadgeld dure horloges, schoenen en zonnebrillen.

Vrijgesproken

L. werd niet voor alle aanklachten veroordeeld. Hij werd onder andere vrijgesproken voor de aanschaf met misdaadgeld van een witgouden koningsketting ter waarde van zo’n 5000 euro. Volgens de advocaat van L. had hij die ketting geleend van een vriend, die dat tijdens de rechtszitting twee weken geleden bevestigde. Ook staat voor de rechtbank niet vast dat de 3000 euro die in het huis van zijn moeder werd gevonden, van hem zijn.

Het Openbaar Ministerie had 2 jaar cel geëist.

Zie ook Het Parool.