Jdesse Boerenveen werd mishandeld (VIDEO)

Er is een video opgedoken van de mishandeling van Jesse Boerenveen (40), die gisteren in de haven van Almere dood werd aangetroffen. Volgens een bron van Crimesite had Boerenveen schulden bij diverse mensen. Beelden na de break.

Op de video wordt Boerenveen vastgehouden in een huis door een man en vrouw. Het zijn de 48-jarige man en 38-jarige vrouw die vorige week werden opgepakt in Amsterdam.

Mishandeling

De twee delen een paar rake klappen uit aan Boerenveen, waarbij de vrouw hem uitmaakt voor ‘oplichter’ en haar geld terugeist. Volgens een bron van Crimesite had Boerenveen geld geleend van verschillende mensen, dat hij niet terug betaalde. Hij zou aan de vrouw 8000 euro schuldig zijn. Ook was er een schuldeiser die een paar ton tegoed zou hebben gehad van Boerenveen, die er ook van beschuldigd werd een kilo drugs te hebben achterover gedrukt.

Boerenveen is vermoedelijk ontvoerd door zijn schuldeisers. Of hij daarna is vermoord is nog onduidelijk, mogelijk is hij ontsnapt en daarbij te water geraakt. Ook een schietpartij in de wijk IJburg op 12 december, zou met het conflict te maken hebben. Een 40-jarige man uit Almere raakte daarbij gewond. Het slachtoffer werd gevonden na een melding van een vechtpartij op de IJburglaan. Toen de politie ter plaatse kwam trof ze op de grond de man uit Almere aan. Hij verklaarde beschoten te zijn.  Mogelijk ging het hier ook om Boerenveen.

Verdachten

De recherche doet uitgebreid onderzoek naar de achtergronden van Boerenveen’s verdwijning en dood. Er zijn gedurende het onderzoek naar de vermissing van Boerenveen vier aanhoudingen verricht, onder wie de twee op de video. Een van deze vier personen is inmiddels heengezonden. Hij is nog wel verdachte in deze zaak. De vrouw die op de video te zien is, zit nog vast.

Zie ook:

Gevonden lichaam mogelijk van vermiste

Schietpartij IJburg