Jeugd van seriemoordenaar

Vandaag in de papieren Telegraaf een interview met de zus van Patrick S. Met een foto (keurig gebalkt) van de moordenaar van Farida Zargar en Nanda Kerklaan. S. vertoont alle kenmerken van een seriemoordenaar, zoals die zijn beschreven in het boek Seriemoordenaars in Nederland.

Tamara S. vertelt over de gruwelijke jeugd die de kinderen S. hebben gehad. Vooral door een extreem dominante moeder die onder andere haar kinderen uit stelen stuurde of voor lange tijd het huis uit joeg als er weer eens een man in haar leven was.

Broer Patrick, die het lievelingetje van moeder was, werd er letterlijk gek van. In zijn jeugd leidde dat tot dierenmishandeling en brandstichting. Later ontwikkelde hij seksuele stoornissen. En ging hij over tot moordpartijen en mishandeling. “Patrick wordt het ‘Monster van Spijkenisse’ genoemd, en dat is hij ook.” Aldus de zus.

S. lijkt het pad te hebben doorlopen van de klassieke seriemoordenaar. In het boek Seriemoordenaars in Nederland worden niet alleen de algemene karakteristieken van serial killers beschreven, ook bevat het boek indringende portretten van meer dan 20 Nederlandse seriemoordenaars, zoals Koos Hertogs, Ludo de Beukelaer en Michel Stockx.

Lees ook:

Patrick S.: Een seriemoordenaar