Jeugdbajes Teylingereind weer in opspraak

De jeugdgevangenis Teylingereind in Sassenheim is weer in opspraak geraakt. De jongeren die daar gedetineerd zitten, zouden zich stelselmatig misdragen door medewerkers te mishandelen, drugs te gebruiken en door gebruik te maken van mobiele telefoons. Er zouden zelfs filmpjes vanuit de gevangenis op YouTube zijn gezet, schrijft De Telegraaf donderdag.

(Foto: telegraaf.nl – YouTube)

Op YouTube doken onlangs twee filmpjes op die zijn opgenomen in Teylingereind. Eentje toont een groep gemaskerde jongens die in hun cel gangsterrappers nadoen. Het filmpje werd gemaakt met een smartphone. Het bezit daarvan is in de jeugdgevangenis streng verboden, schrijft De Telegraaf.

De filmpjes zijn echter niet meer te vinden op YouTube, maar de directie van Teylingereind heeft volgens De Telegraaf de authenticiteit van de beelden wel bevestigd.

Het is niet de eerste keer dat de jeugdgevangenis in Sassenheim slecht in het nieuws komt. In 2011 richtten jongeren in de gevangenis vernielingen aan en sloten ze zichzelf op in een kantoorruimte in de bajes. Beelden van Omroep West hieronder. In de jaren daarvoor zijn er nog enkele ontsnappingspogingen geweest. 

Na bemiddeling van onderhandelaars van politie en het Openbaar Ministerie liep het met een sisser af.

{youtube}0zKLfaoMMH0{/youtube}