Joran filmde seksfeest in hotel

De hoofdverdachten in de Natalee Holloway-zaak, Joran van der Sloot en Deepak Kalpoe, hebben enkele maanden voor haar verdwijning deelgenomen aan een seksfeest met toeristen in een hotel. Daarbij maakte Van der Sloot filmopnames van een minderjarig meisje. De kwestie komt vanavond aan de orde in KRO's Brandpunt-Reporter en in het boek 'Dossier Holloway' dat volgende week verschijnt.

 

De recherche vond ook chatberichten waaruit bleek dat Joran van der Sloot en Satish Kalpoe enkele weken daarna opnieuw foto- en filmopnames wilde maken van een vrouw.

Mill Hotel

Joran huurde samen met een groep vrienden tijdens de paasvakantie van 2005 gedurende drie dagen een kamer in het Mill Hotel op Aruba. Op zeker moment werden er twee Amerikaanse toeristes en een Colombiaans meisje naar de kamer gebracht, met wie contact was gelegd in Carlos 'n Charlies, de discotheek waar ook Natalee Holloway op de avond van haar verdwijning was.

Freddy, een vriend van Joran was aanwezig en verklaarde bij de politie: "Het was op een zaterdag dat Joran, Deepak en ik samen met drie meisjes naar The Mill Hotel gingen. Ik heb met een Amerikaanse meisje zitten vrijen. Deepak ging in de badkamer met het Colombiaanse meisje. Joran ging met een Amerikaase meisje op het balkon vrijen. Joran vertelde mij later dat het meisje hem op het balkon had gepijpt."

Een andere getuige verklaart: 'Joran heeft mij had gezegd dat toen hij dit jaar in "The MilI Hotel" logeerde, hij een veertienjarige meisje in de hotelkamer had gefilmd toen het meisje onder de invloed van alcoholhoudende drank verkeerde.'

Chats

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut aan de computer van Joran van der Sloot, is gebleken dat hij enkele weken daarna opnieuw van plan was filmopnames te maken van sexuele handelingen. Satish Kalpoe vraagt aan Joran van der Sloot wat hij die dag gaat doen. Joran: "Een beetje fucken met mijn chick op het strand". Satish: "Dit keer filmen we het".

Een politieteam dat in 2007 opnieuw onderzoek deed in de zaak, trok in een proces-verbaal de volgende conclusie: 'De inbeslaggenomen chats, aangetroffen op de computer van Joran van der Sloot, kennen feitelijk maar een paar onderwerpen fucken of neuken, alcohol, chicks en het huren van hotelkamers, kennelijk om daar seks met meisjes te hebben en ze te fotograferen of te filmen'.

 

Natalee Holloway – case review