Justitie eist 16 jaar cel tegen Benaouf A.

De officier van justitie in Amsterdam heeft zestien jaar celstraf geëist in de zaak tegen Benaouf A. (30). Volgens hem is A. verantwoordelijk voor de moord op 18 oktober 2012 in Antwerpen op de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh (foto).

Animatie

Officier van justitie Hans Oppe gebruikte bij zijn requisitoir een animatie. Zo wilde hij laten zien hoe de beweging van verschillende auto’s en telefoons geen andere conclusie laat dan dat A. vanuit een BMW X5 de liquidatie heeft gecoördineerd. Belangrijke aanwijzing daarbij is dat de sms ‘We komen nu‘, is ontvangen door de bestuurder van de BMW. Oppe stelt dat deze telefoon de schutters contacteerde.

Golf

Oppe denkt dat Benaouf A. op het moment van de liquidatie in Turnhout was. De schutters reden na de moord in een Volkswagen Golf naar Turnhout, zo is te zien op beelden van een bewakingscamera. Althans, als het inderdaad Benaouf A. was die in de BMW zat. De recherche en Openbaar Ministerie denken dat Rida Bennajem en Marchano P. Bouhbouh daadwerkelijk hebben doodgeschoten. A. zegt dat hij deze niet kent maar uit het dossier blijkt dat A. in een afgetapt telefoongesprek Rida bij naam noemt en ook dat de de vriendin van Marchano P. aan de politie verteld dat haar vriend A. kende en hem ‘een toffe gozer’ vond.

Staatsliedenbuurt

A. ontkent dat hij in de BMW zat. Zijn advocaat Sander Janssen heeft al verschillende andere scenario’s toegelicht en betoogd dat allerminst bewezen is dat A. in de BMW was of in Turnhout was. A. gaf uiteindelijk toe wel in de BMW te hebben gereden maar zegt dat hij die wagen heeft overgedragen aan een vriend, één van de jongens die later is doodgeschoten in de Staatsliedenbuurt, waar overigens A. ook aanwezig was maar overleefde. Oppe constateert dat A. dit niet kan bewijzen en dit pas heeft gezegd na uitvoerige bestudering van het dossier.

Zie Het Parool.

Ook:

Bewijs moord BouhBouh geschakeld (UPDATE)

Nieuwe CIE-informatie Antwerpse moord