‘Juwelen Kardashian omgesmolten’

De Franse krant Le Monde heeft de hand weten te leggen op het verhoor van Omar Ait Kedache, alias De Ouwe. De 60-jarige verdachte van de beroving van Kim Kardashian verklaarde tegenover de Franse politie dat de meeste juwelen zijn omgesmolten. De beroemde verlovingsring is nog in het bezit van de bende.   

Het dna van Ait Kedache werd aangetroffen op het plaats delict, het appartement waar Kardashian verbleef toen ze in de nacht van 2 op 3 oktober werd beroofd. Omdat dat dna ook in de dna-databank stond, kon Ait Kedache relatief snel worden aangehouden. Naast de 60-jarige verdachte werden nog vijftien anderen gearresteerd.

Antwerpen

De gestolen sieraden zijn in Antwerpen omgesmolten. Ait Kedache: ‘Er zijn goudstaven van gemaakt. Ongeveer 800 gram, goed voor 25.000 à 28.000 euro.’

De verlovingsring van Kim ­Kardashian, met een geschatte waarde van 4 miljoen euro, zou nog in handen van een bendelid zijn. ‘Niemand durft die te verkopen’, zei Ait Khedache tegen de politie. De verdachte hield verder zijn mond over andere betrokkenen bij de beroving.