Kasteelmoord: Dader is Eindhovenaar

De man die de moord op kasteelheer Stijn Saelens (34) in Wingene pleegde, was de terminaal zieke crimineel Ron van B. uit Eindhoven. Hij leed aan pancreaskanker in een vergevorderd stadium. Hij had niets meer te verliezen, en overleed drie maanden later, meldt het Belgische Nieuwsblad maandag.

Ronald ‘Ron’ van B. stierf in mei vorig jaar in een ziekenhuisbed in Eindhoven. Een natuurlijke dood, want hij leed aan pancreaskanker en had de strijd tegen de ziekte verloren. Hoewel hij een beroepscrimineel was, baarde zijn dood geen opzien. Hij werd in alle stilte gecremeerd, zonder dat er veel aandacht aan werd gegeven, schrijft Het Nieuwsblad.

Het Brugse Parket houdt er volgens Het Nieuwsblad wel rekening mee dat er naast Van B. nog een andere dader betrokken is geweest bij de moord op Stijn Saelens. Ze zijn er wel van overtuigd dat hij een van de uitvoerders is geweest. 

Eerder werd al bekend dat de dader van de zogenoemde kasteelmoord was overleden. Door dna-onderzoek was de identiteit van de dader bekend. Het zou dus volgens het Belgische Nieuwsblad gaan om Ron van B.

Lees ook:

Doorbraak kasteelmoord, dader overleden

‘Einde onderzoek kasteelmoord in zicht’

Verdachten kasteelmoord vrij

Kasteelheer stierf gruwelijke dood