Kasteelmoord: dna-match met Nederlander

Er lijkt een doorbraak te zijn in het dossier van de kasteelmoord. Het dna van de verdachte die onlangs in Nederland werd aangehouden, komt overeen met dna-kenmerken van één van de schutters. Daarmee lijkt de moord na drie jaar opgelost, zo melden Belgische media.

Spoor

Het parket van Brugge heeft dat bevestigd. In februari is een Nederlander aangehouden in Nederland op verzoek van België die momenteel in overleringsdetentie zit. Het dna van deze verdachte blijkt nu overeen te komen met een spoor dat is gevonden op een plaats delict.

Uitvoerders

De schoonvader en een kennis van hem waren al lang verdacht van het beramen van het geweld tegen Saelens. Het onderzoek spitste zich al de laatste jaren nog toe op de uitvoerders. Eind januari 2013 werd een ondertussen overleden Eindhovenaar al ontmaskerd als vermoedelijke huurmoordenaar. De positieve dna-match wijst er nu op dat er mogelijk een tweede uitvoerder is geïdentificeerd. Het dna van enkele kennissen van de Eindhovense onderwereldfiguur werd eerder al tevergeefs vergeleken met het spoor uit het dossier.

Alle berichten over de zaak.