Khalid J. en Noffel verdachten van vechtpartij

Naoufel F. en Khalid J. worden verdacht betrokken te zijn bij een massale vechtpartij in club Jimmy Woo in Amsterdam. De knokpartij vond plaats op 5 oktober 2012 en ging om een meisje. Beiden zijn al langer in beeld van justitie, die denkt dat ze ook een rol spelen in de Mocro War. 

Volgens Het Parool speelden de twee een hoofdrol in de vechtpartij in Jimmy Woo, een populaire hangout voor leden van de onderwereld. Bij de knokpartij werden verschillende vuistslagen en elleboogstoten uitgedeeld. Na de vechtpartij bleek F., ook wel bekend als Noffel, 10.000,– euro bij zich te hebben.

Ontkennen

Zowel Noffel als Khalid J. ontkennen bij monde van hun advocaten geslagen te hebben. Ze moeten in oktober voor de rechter verschijnen. Noffel moet zich dan ook verantwoorden voor witwassen van 10.000,– euro die bij hem werd aangetroffen na de vechtpartij. Ook wordt hij verdacht van het laten maken van een vals paspoort in 2014.

Ierland

Noffel zit momenteel in Ierland vast, onder andere vanwege valse identiteitspapieren. Hij is gisteren veroordeeld tot een maand cel, maar heeft die straf ruimschoots uitgezeten in voorarrest. Toch blijft hij vastzitten, omdat de Nederlandse autoriteiten gevraagd hebben om zijn overlevering. Noffel verzet zich hiertegen. Hangende de beslissing van de Ieren blijft Noffel gedetineerd.

Khalid J.

De 31-jarige Khalid J. was samen met Gwenette Martha, toen ze werden gearresteerd voor het beramen van een moordaanslag op Benaouf A. J. werd daarvoor vrijgesproken. In 2014 was J. in Panama Stad in het gezelschap van onder andere Khalid Jaafar, toen deze werd doodgeschoten.

Khalid J. en Naoufel F. ontkennen iedere betrokkenheid bij liquidaties.