Klaas Otto: ‘Ik ben in de val gelokt’

Begin februari werd de voorlopige hechtenis van Klaas Otto geschorst. Onder voorwaarden. Zo mocht hij geen contact hebben met getuigen, slachtoffers en andere betrokkenen, waaronder Janus de V. Otto ontmoette De V. echter al kort na zijn vrijlating. Otto verklaarde vandaag tegenover de rechter hierover: ‘Ik ben in de val gelokt.’ 

Otto had naar eigen zeggen een afspraak met Piet van S., in diens woonwagen in Etten-Leur. Van S. is de schoonvader van Otto’s oudste zoon. Toen Otto aankwam bij de woonwagen zat daar ook Janus de V., die  in  dezelfde zaak terecht staat als Otto. Volgens de oprichter van motorclub No Surrender wist hij niet dat Janus de V., die door het Openbaar Ministerie wordt beschouwd als de rechterhand van Otto, ook aanwezig zou zijn in de woonwagen in Etten-Leur. Door de ontmoeting schond Otto de voorwaarden waaronder zijn voorlopige hechtenis was geschorst. En moest hij enkele dagen na zijn vrijlating alweer achter de tralies.

Verstoringen

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Klaas Otto, maar ook Janus de V., zich ook schuldig gemaakt aan ‘ernstige verstoringen van het onderzoek’ door middel van telefoontjes, briefjes en bezoeken. Verschillende getuigen zouden zijn benaderd om hun verklaringen te wijzigen.

Tweede kans

De advocaat van Otto, Louis de Leon, vroeg om een tweede kans voor zijn cliënt. Hij wilde dat de voorlopige hechtenis van Otto opnieuw zou worden geschorst. Mede omdat de ontmoeting in de woonwagen in Etten-Leur slechts zeventien minuten had geduurd en grotendeels een monoloog was geweest van de oprichter van No Surrender. De rechtbank honoreerde het verzoek van De Leon echter niet. Klaas Otto blijft dus vastzitten. Hetzelfde geldt voor Janus de V.

Otto wordt onder andere  verdacht van witwassen, afpersing en brandstichting.

Alle eerdere berichten over Klaas Otto vindt u hier.