Kopstuk Antwerpse onderwereld op borgtocht vrij in Dubai

De vorige week in Dubai opgepakte Antwerpenaar Nordin El H. (32) is vrijgelaten na het betalen van een borgsom van 10.000 euro. Dat meldt een bron aan De Gazet van Antwerpen. El H. alias “Dikke Nordin van Den Dam” moet strikte voorwaarden naleven.

Een woordvoerster van het parket in Antwerpen bevestigt de informatie. ‘Dit verandert niets aan onze situatie, wij hebben alle stukken met het oog op een uitlevering overgemaakt en hebben het volste vertrouwen in de autoriteiten en rechterlijke macht in de Verenigde Arabische Emiraten.’

Grote speler

Nordin E. H. groeide van een kleine straatdealer in de Antwerpse wijk Dam de laatste jaren uit tot een van de grote spelers in de internationale cocaïnesmokkel. Hij zou een van de hoofdverdachten zijn achter een reeks aanslagen met handgranaten in het Antwerpse drugsmilieu. Zijn ouderlijke woning werd beschoten, de auto van zijn moeder werd in brand gestoken, er werden (nep)granaten voor de deur gelegd en zijn broer werd aangevallen op straat.

Deze week verwees de raadkamer het dossier rond de cocaïne-uithalers van Frank “De Tank” V. naar de rechtbank. In dat dossier wordt ook Nordin El H. vervolgd.