Kroongetuige: Belangrijke rol Delano “KeyLow” R. bij liquidatie Wessels

Volgens het Openbaar Ministerie heeft kroongetuige Tony de G. verklaard dat Caloh Wagoh-kopstuk Delano “Keylow” R. (foto) een leidende en ‘pushende’ rol heeft gespeeld bij de liquidatie van Amsterdammer Jaïr Wessels. Dat bleek maandagochtend tijdens een pro forma-zitting in de rechtbank Utrecht in de zaak Wessels.

Hit team

In november vorig jaar was al bekend geworden dat het OM de 48-jarige Delano R. en de 70-jarige Greg R. ervan verdenkt betrokken te zijn bij de liquidatie van Wessels in Breukelen, 7 juli 2017. Op het wapen dat gebruikt is bij de liquidatie van Wessels is dna aangetroffen van Delano R. Het hit team zou de avond na de moord in Breukelen contact hebben gehad met Greg R.

Peppie

Kroongetuige Tony de G. wordt samen met Howard (Michel) K. gezien als de uitvoerder van de moord op Wessels. Een derde verdachte, die wordt beschouwd als lokker, is Patrick S. (ook wel “Pepe” of “Peppie” genoemd). Hij zit niet meer in voorarrest, maar is nog wel verdachte.

Criminele organisatie

De rechtszaak tegen de verdachten van de liquidatie van Jaïr Wessels wordt gevoerd bij de rechtbank Midden-Nederland. Het OM wil deze zaak nu graag voegen bij de zaak tegen Delano R. en Greg R., die ook worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Ze worden daarvoor vervolgd door de rechtbank in Den Haag. Kroongetuige Tony de G. heeft ook over andere criminele activiteiten van Caloh Wagoh verklaard.

De rechtbank neemt 14 februari een besluit over het verzoek van het Openbaar Ministerie om beide zaken samen te voegen.