‘Kroongetuige geen rol in rechtszaak Changachi’

Het Openbaar Ministerie gebruikt lijkt de verklaringen van kroongetuige Nabil B. niet in te zetten in de rechtszaak tegen de verdachten van de liquidatie Hakim Changachi. Dat tekende Het Parool dinsdag op bij een pro forma-zitting waar Amsterdammers Ferrel T. (31) en Guyno O. (25) terechtstonden.

Khalid H.

Hakim Changachi werd op 12 januari vorig jaar bij een flat aan de Utrechtse Faustdreef  doodgeschoten. Het vermoedelijke doelwit Khalid H. woonde in dezelfde flat. Twee dagen later probeerden volgens justitie Marciano D. (27) en Jerrel Z. (25) H. alsnog dood te schieten, maar daarvoor greep de politie in, nadat H. de politie had gewaarschuwd.

Kleine stukjes

Kroongetuige Nabil B. heeft verklaringen afgelegd over zijn aandeel bij het voorbereiden van de moord op Changachi, hij regelde onder meer de auto. Wat de kroongetuige nu precies verklaarde is nog niet helder. De officier van justitie las ter zitting kleine stukjes voor. Hij spreekt over ‘een lange, Nederlandse man’, die een rol zou hebben gehad bij de moord op Changachi en bij een onbekende andere moord.

Kennelijk weet hij (aldus de rechtbank ter zitting) niet wie de “hitters” waren bij de moord op Changachi. Het is ook nog onhelder of de verklaringen van Nabil B. aan het dossier zullen worden toegevoegd. Justitie maakte al bekend dat B. in zijn verklaringen onder meer de internationaal gezochte Ridouan Taghi beschuldigt van deze moord.

Zie ook:

‘Onderzoek naar Utrechtse shishalounge’

Zaak Taghi heeft nog geen parketnummer

Dossier liquidatie Martin Kok nog niet rond

Door deze liquidatie ging de kroongetuige zingen