‘Kroongetuige spreekt nu over vier moorden’ (UPDATE)

De 34-jarige Tony de G. die kroongetuige is in de zaak tegen Greg R. (70) en Delano ’Keylow’ R. (48) heeft over vier moorden verklaringen afgelegd, zo meldt De Telegraaf.

Andere moord in 2017

De Schiedammer beschuldigde de Caloh Wagoh-verdachten van het uitlokken van de liquidaties van Jaïr Wessels en Zeki Yumusak. De Telegraaf schrijft niet dat R. en R. ook door De G. beschuldigt worden voor de twee nieuwe moorden.

De nieuwe gevallen waar De G. over spreekt zijn de moord op Stefaan Bogaerts (55), in september 2017, en nog een andere moord uit 2017, welke is onbekend. De G. is zelf één van de verdachten in het onderzoek naar de moord op Wessels, op 7 juli 2017 in Breukelen.

Criminele organisatie

Greg R. en motorclubgenoot Delano R. zijn nu nog verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het OM ziet Caloh Wagoh als een organisatie die voor betaling geweldsmisdrijven pleegt. Voor aansturen of lidmaatschap van een criminele organisatie zien de rechters op dit moment te weinig bewijs.

(Ex)leden van Caloh Wagoh spelen ook een rol in andere onderzoeken, zoals de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. en dat over de raketaanslag op het gebouw van Panorama.

Eerder meldde het Openbaar Ministerie dat de achtergrond van de moord op Yumusak wordt gezocht in het Rotterdamse drugsmilieu.

Zie ook:

Kroongetuige: Belangrijke rol Delano “KeyLow” R. bij liquidatie Wessels