‘Kroongetuige spreekt over moord op Zeeuw’ (UPDATE)

Kroongetuige Nabil B. zou in een verklaring hebben gezegd dat Ridouan Taghi betrokken zou zijn geweest bij de moord op de Zeeuw Victor van den Broeke in 2013 in de Dominicaanse Republiek, zo schrijft De Telegraaf.

Taghi

Van den Broeke was medeverdachte in de zaak tegen de corrupte Antwerpse douanier Tim D., die voor de smokkel van vele duizenden kilo’s cocaïne.

Utrecht

Nabil B. is verdachte van het medeplegen van een liquidatie in Utrecht. De Telegraaf schrijft dat B. over twaalf moorden (of pogingen daartoe) verklaringen heeft afgelegd bij het Openbaar Ministerie. Volgens B. zat steeds de organisatie van de voortvluchtige Ridouan Taghi (41, foto) en Saïd Razzouki (46) hier achter.

De krant baseert zich op ‘bronnen rond het liquidatieonderzoek Marengo’ over een aantal liquidaties. Naast de moord op Van den Broeke zou Taghi volgens B. ook opdracht hebben gegeven voor de moorden op Ranko Scekic (2016) en Hakim Changachi (2017).

De advocaat van Taghi heeft herhaaldelijk verzocht om verstrekking van stukken over de verdenkingen tegen Taghi. Tot nu toe hoorde zij slechts via de media over die verdenkingen.

Weski vandaag in reactie op het verhaal in De Telegraaf :

Alles wordt kennelijk via de pers verspreid. Het Openbaar Ministerie duldt kennelijk geen tegenspraak.

Zie de laatste berichten:

‘Broer kroongetuige vreesde voor zijn leven’

‘Familie kroongetuige ruziet met Staat over beveiliging’