Kroongetuige tegen verdachte moord Tanja Gurskaja

Een verdachte in het proces over de liquidatie van Tanja Gurskaja in Venlo heeft een kroongetuigedeal gesloten met justitie. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd aan De Limburger. Dennis W. uit Tegelen beschuldigt John B. ervan de opdrachtgever te zijn.

Zakenpartner

De man uit Helden zou eigenlijk Wilmo Rebel, de echtgenoot van Gurskaja, hebben willen laten doodschieten. Wilmo Rebel was een ex-zakenpartner van John B.. De liquidatie van Gurskaja zou een vergissing zijn geweest. In augustus werd al bekend dat W. deze zomer in een verklaring bij de politie John B. beschuldigd had.

John B. was verdacht van het organiseren van een grote import van cocaïne uit Brazilië. Hij werd daarvoor niet vervolgd hoewel justitie een flink dossier daarover had klaarliggen.

Op 25 oktober 2012 werd Tanja Gurskaja (39, van Wit-Russische komaf) in Venlo doodgeschoten toen ze haar hond uitliet.

Regiezitting

John B. is verwikkeld in een al vele jaren durend strafproces. Hij zit nu sinds juli weer vast. Op 8 oktober zou de rechtbank opnieuw beginnen met de inhoudelijke behandeling. Dat gaat nu niet door, er komt alleen een regiezitting.

Noch advocaat Onno de Jong (van Dennis W.), noch het Openbaar Ministerie wilden aan De Limburger zeggen welke strafvermindering in de eis van justitie in de overeenkomst is vastgelegd, en evenmin of W. in een beschermingsprogramma wordt opgenomen. In 2015 ketste een deal tussen justitie en Dennis W. af.

In de verklaring van Dennis W. zou hij ook vertellen over zijn eigen rol bij de moord en die van Let Janis V.. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen beide ervan de moord te hebben uitgevoerd.

De voorgaande berichten:

‘John B. regisseerde vergismoord op Tanja Gurskaja’

Moordzaak Gurskaja uitgesteld tot 2016

Moord Tanja: Limburger opnieuw aangehouden

Moordverdachte niet vervolgd voor coke-zaak

Verdachte mislukte afrekening wilde deal

Verdachte moord nogmaals voor rechter