Kuijpers, de film en de Bende van Oss

 Jan-Hein Kuijpers (42) is geen boef maar wel een brutaaltje in de rechtszaal. Hij is strafadvocaat, maar komt wel uit Oss. Zijn acterende vriend Frank Lammers nodigde hem uit een rol te spelen in de film De Bende van Oss. En nu doet de ambitieuze pleiter daarin een bendelid. Voor wie niet weet over de Bende van Oss: ‘Er zijn dertig moorden gepleegd, die gasten van de Bende van Venlo zijn er maar mietjes bij.’ Kuijpers weet er alles van doordat hij in zijn studietijd een scriptie over de bende schreef. En doordat hijzelf natuurlijk de pech had 25 jaar in Oss te hebben gewoond.

In de film mag hij als bendelid eindelijk zelf eens flink strafbare feiten plegen. Als advocaat kom je daar natuurlijk nauwelijks aan toe.

Kuijpers verkneukelde zich al geruime tijd over zijn zijwaartse beweging als acteur, maar de kwestie moest nog onder de pet blijven. Maar nu is het nieuws dus naar buiten.

Hoofdrolspelers zijn naast Frank Lammers, Sylvia Hoeks, Theo Maassen en Marcel Musters. Regisseur: André van Duren.

Wat valt op aan de cast? Allemaal ‘echte’ Brabanders.

Het verhaal in de film wordt verteld door een jonge vrouw (Sylvia Hoeks) die probeert zich los te maken uit het criminele milieu.

De Bende van Oss pleegde in de jaren dertig van de vorige eeuw overvallen en berovingen.