Laatste interview met Martin Kok (VIDEO)

Powned had gisteren exclusief toegang tot de begrafenis van Martin Kok en maakte daar beelden van de plechtigheid. De omroep zond ook een eerder opgenomen interview met de veelbesproken misdaadblogger uit. Video’s na de break.

Op begraafplaats Vredenhof in Amsterdam werd Martin Kok donderdag door een klein gezelschap vrienden en journalisten, onder wie zijn biograaf, ter aarde besteld. Eerder op de dag nam de familie van hem afscheid met een kerkdienst in zijn geboorteplaats Volendam.

Powned toonde ook een laatste vraaggesprek met Martin. Het was materiaal dat eigenlijk bedoeld was voor een eigen reality-programma dat Martin zou krijgen bij SBS, maar na de mislukte bomaanslag deze zomer, werden de opnames door producent TinCan noodgedwongen stop gezet. Geen enkele cameraploeg durfde toen nog in het bijzijn van Martin te filmen.

Intussen is de Britse man die werd aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van Kok, weer op vrije voeten. De man bezocht samen met Kok de seksclub waar de liquidatie voor de deur plaats vond. Op camerabeelden was te zien dat hij zich rustig uit de voeten maakte na de aanslag. Volgens de politie is zijn voorarrest niet verlengd, maar blijft hij nog wel verdachte.