Crystal meth-verdachte blijft langer vast zitten

De rechter-commissaris in Den Bosch heeft vrijdagmiddag in het onderzoek Niobium naar productie van crystal meth en witwassen de 42-jarige hoofdverdachte Cornelis F. in bewaring gesteld. De man is donderdag vanuit het Belgische Poppel overgeleverd aan Nederland.

Lachgas

Een 37-jarige vrouwelijke verdachte, die van oorsprong uit Tilburg komt maar in België woont werd al eerder overgeleverd. Zij en een derde verdachte (40) uit Maasdijk zitten al in gevangenhouding. Een eerder aangehouden vierde verdachte (van vuurwapenbezit) wordt in dit drugsonderzoek niet verder vervolgd. In België loopt een apart strafrechtelijk onderzoek tegen Cornelis F. wegens de vondst daar van een gigantische voorraad lachgas.

Drugslabs

In juni 2019 werd een groot drugslab aangetroffen in België, in een loods van een varkensboerderij in Wuustwezel (B). De Belgische politie heeft daar op 12 juni een instap gedaan. Er zijn toen zeven verdachten aangehouden. Het betroffen mannen uit België, Nederland, Mexico en Colombia. In de grote loods werd een professioneel opgezet lab aangetroffen voor het hele proces voor de productie van meth-amfetaminen en het omzetten naar crystal meth. Vier kilo crystal meth is verpakt aangetroffen. Op 1 oktober waren er arrestatie is het drugsonderzoek. In 2017 werd in Driebruggen een drugslab aangetroffen.

Maasdijk

In de vroege ochtend van 1 oktober van dit jaar zijn zes huiszoekingen gedaan in Tilburg en Maasdijk. In België zijn twee huiszoekingen geweest in Poppel waar een kapitale villa in beslag is genomen. In de tuin daarvan is een beeld van een grote bronzen stier, dat symbool staat voor bloeiende handel, aangetroffen en inbeslaggenomen. Verder is beslag gelegd op vier auto’s, drie vuurwapens, twee schilderijen, juwelen en waardepapieren. Aan het beslag is tot slot ook apparatuur voor het vervaardigen van drugs toegevoegd. Immers, misdaad mag niet lonen.

De officier van justitie heeft aan F. beperkingen opgelegd.