Lagere straf geëist tegen Saban B.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft dinsdag in hoger beroep een gevangenisstraf van  zeven jaar geëist tegen de 32-jarige Saban B. voor een tweevoudige poging tot moord op 11 mei 2006 in Amsterdam en poging tot vrouwenhandel. B. werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van acht jaar.

De sinds 2010 voortvluchtige Saban B. (32) en de 39-jarige Bekir I. zouden op 11 mei 2006 twee mannen hebben mishandeld en neergestoken in een Amsterdamse internetwinkel. Het incident werd opgenomen door een beveiligingscamera.

Heftig geweld

Volgens het OM is er sprake van poging tot moord op de beide slachtoffers. ‘De verdachten hebben -samen met drie medeverdachten- vooraf besproken om snel en heftig geweld op de slachtoffers uit te oefenen,’ aldus de advocaat-generaal dinsdag op de zitting in Arnhem.

Verder wordt Saban B. verdacht van poging tot mensenhandel in februari 2004. B. werd door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van acht jaar. Bekir I. tot 7,5 jaar cel. Het OM en de verdachten gingen in hoger beroep.

Turkije

Saban B. zit zelf in Turkije. Hij vluchtte naar Turkije toen hij in 2009 een paar dagen verlof kreeg om zijn pasgeboren kind te bezoeken. In Turkije loopt een strafzaak tegen hem vanwege mishandelingen en afpersing. Hij is op borgtocht vrijgelaten. Turkije weigert hem uit te leveren aan Nederland.

Lees hier alles over de voortvluchtige Saban B.