Laura wordt Qatar uitgezet (VIDEO)

De 22-jarige Laura die in Qatar werd beschuldigd wordt van buitenechtelijke seks, is veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook moet zij het land verlaten en een boete betalen. Dat meldt RTL die een correspondent ter plaatse heeft. Het is niet voor het eerst dat Laura in de problemen komt, blijkt uit onderzoek van Crimesite.

Seks buiten het huwelijk is verboden in Qatar. Laura werd opgepakt toen ze aangifte deed van verkrachting. Justitie in Qatar vermoedt dat Laura vrijwillig seks heeft gehad, wat dus verboden is. Ook de man die haar zou hebben verkracht is veroordeeld.

Verklaringen

Laura zou wisselende verklaringen hebben afgelegd. Ze deed aangifte van verkrachting, maar zou ook een keer hebben verklaard dat ze vrijwillig was meegegaan. Een andere keer zou ze hebben gezegd dat ze seks heeft gehad voor geld.

De Utrechtse was in Qatar met een vriendin. Ze ging in eerste instantie naar Frankrijk, en reisde later door naar Qatar. Haar moeder zou daar niet van hebben geweten, maar haar werkgever vertelt tegenover de NOS dat hij wel op de hoogte was.

EenVandaag sprak met de moeder van Laura