Leden Bandidos gewaarschuwd voor aanslag

De politie heeft leden van de motorclub Bandidos gewaarschuwd dat er iemand is die een aanslag op ze wil plegen. Dat zegt de advocaat van de Bandidos Gitte Stevens tegen 1Limburg. De politie zou een dag voor een inval in een pand waar leden van de motorclub zich ophielden de leden hebben gewaarschuwd.

De politie zou hebben gezegd dat er ‘een aanslag op hun persoon op komst was’. Stevens wil niet zeggen of Bandidos-president Harrie Ramakers of zijn rechterhand Marco Hegger potentieel doelwit zijn. Op Ramakers werd vorig jaar meerdere keren een bomaanslag gepleegd. Daarbij vielen geen gewonden.

Hoopte politie op bewapening?

De politie doorzocht in de nacht van woensdag op donderdag het pand in Oirschot, waar leden van de Bandidos zich regelmatig verzamelen. Er zouden wapens liggen, maar de politie kon niks vinden. Twee leden van de motorclub zijn voor enkele uren meegenomen naar het bureau.

Stevens vraagt zich af of de waarschuwing en de inval iets met elkaar te maken hebben. ‘Had men gehoopt dat de leden zich vanwege ‘de waarschuwing’ zouden bewapenen? Had men op deze oneigenlijke wijze een argument voor een verbod op motorclubs willen forceren?’ De politie wil niet op deze vragen reageren.

Spanningen opgelaaid

De spanning tussen de motorclubs in Limburg is de afgelopen weer opgelaaid. Twee weken geleden raakten bij een vechtpartij twee Red Devils en een aspirantlid van de Hells Angels gewond na een confrontatie met vijftien Bandidos. Daarna verzamelden Bandidos zich voor het clubhuis in Kerkrade, en net over de Duitse grens werd een motorclublid doodgeschoten.