Levenslang voor moorden met spierverslapper

De 25-jarige George H. heeft van de rechtbank in Amsterdam levenslange celstraf gekregen wegens de moord op Alfredo Bido Fernandez (23) en Alan Perez Gonzalez (24). Het Openbaar Ministerie had dezelfde straf geëist
H. heeft volgens de rechtbank in 2013 de twee gezonde jonge mannen vermoord door het injecteren van spierverslappend succinylcholine. Er bleek een overlijdensrisicoverzekering van enkele tonnen door de twee mannen te zijn afgesloten waarvan H. de begunstigde was.  De twee mannen kwamen van oorsprong uit de Dominicaanse republiek. H. was een jeugdvriend van één van de twee en trad op als een vertrouwenspersoon.

H. heeft volgens de rechtbank ook de familie van een van de slachtoffers opgelicht, door twee maal zoveel geld te vragen voor de repatriëring dan de daadwerkelijk kosten. De man heeft daarmee volgens de rechtbank op meedogenloze en kille wijze het vertrouwen van de familie nog verder beschaamd. De man heeft daarnaast getracht verschillende verzekeringsmaatschappijen op te lichten door zijn eigen dood, en die van twee anderen te fingeren.