Levenslang voor Lau G. om dubbele moord

De rechtbank heeft Lau G. (foto) tot levenslang veroordeeld vanwege de moord op twee Marokkaanse mannen in Venray. Medeverdachte Geert G. (geen familie) moet 30 jaar de cel in vanwege het medeplegen van de moorden. De twee verdachten wezen elkaar aan als de dader van de moorden, die in 2006 werden gepleegd. De rechtbank gelooft het verhaal van Geert G., omdat zijn verklaringen geen tegenstrijdigheden bevatten.

De twee verdachten wezen elkaar aan als de dader van de moorden, die in 2006 werden gepleegd. De rechtbank gelooft het verhaal van Geert G., omdat zijn verklaringen geen tegenstrijdigheden bevatten. In de versie van Lau G. kloppen de tijdstippen niet, stelt de rechtbank. Hij paste zijn verklaringen in de loop van de rechtszaak bovendien aan op het dossier.

Geen forensisch bewijs

Daarnaast zijn de verklaringen van getuigen die tegen Lau G. verklaarden volgens de rechtbank betrouwbaar. Dat was cruciaal, omdat forensisch onderzoek geen sporen opleverde die in de richting van Lau G. of Geert G. wees.

Desondanks werd Geert G. fors zwaarder gestraft dan de eis van justitie, die 14 jaar tegen Geert G. had geëist. Tegen Lau G. eiste het OM levenslang.

Lau g. ontkent

De twee slachtoffers, de 23-jarige Fouad Bendella en Karim Fourkour (19), werden in 2006 betrapt toen ze wiet wilden stelen uit een loods in Venray. De kwekerij was van Lau G. De twee jongens verdwenen spoorloos. In mei 2014, acht jaar na de verdwijning, werden de lichamen opgegraven in een bos bij Arcen.

Lau G. ontkent überhaupt iets met de zaak te maken te hebben. Hij zegt dat hij ook niets weet van het verbergen van de lijken. Op dat punt heeft Geert G. wel een bekentenis afgelegd.