Lichaam De Heus niet gevonden

Het lichaam van de vermiste Andy de Heus is ook na het technisch onderzoek van deze week op een vakantiepark in Stevensweert niet aangetroffen. Dat maakten politie en het Openbaar Ministerie in Limburg donderdag bekend. 

Analyse

De politie heeft deze week in en rondom enkele woningen op een park gezocht en het onderzoek naar de zaak heropend. Er zijn wel enkele zaken veiliggesteld voor nader onderzoek en analyse. Een rechercheteam met meer dan twintig medewerkers is belast met het onderzoek dat nog doorgaat.

Geen uitleg

De komende periode gaan deskundigen nader onderzoek doen op de artikelen die in de afgelopen dagen zijn veiliggesteld. Waar dat om gaat wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. Rechercheurs van het Team Grootschalig Onderzoek (TGO) voeren nog gesprekken gevoerd met ‘personen’ over deze vermissingszaak. Verder wil de politie geen uitleg geven.

Speurhonden

Meerdere woningen op een vakantiepark aan de In het Broek werden in opdracht van het rechercheteam zorgvuldig onderzocht in de afgelopen dagen. De medewerkers van de Forensische Opsporing hebben hierbij ondersteuning gekregen van speurhonden en hun begeleiders van de Landelijke Eenheid. Daarnaast is door kenners van het Advanced Search Team (AST) van Defensie, met specialistische apparatuur inspectie verricht.

Bewoners

Maandagavond werden de bewoners van enkele woningen door agenten vriendelijk verzocht hun woning te verlaten in verband met het technisch onderzoek dat tot woensdagavond laat in beslag nam. De huidige bewoners en de eigenaren van het terrein, hebben niets te maken met het lopende onderzoek naar de vermissing van Andy. Zij zijn geïnformeerd over het onderzoek dat in de afgelopen dagen is verricht en wanneer zij hun woning weer mogen betrekken.

Drie jaar

Andy de Heus uit Echt is nu bijna drie jaar vermist. De recherche denkt dat hij om het even is gebracht. Dankzij nieuwe aanknopingspunten zegt de politie voldoende aanleiding te hebben om het onderzoek opnieuw op te pakken. De familie van De Heus is hierover in kennis gesteld. De politie vraagt getuigen die relevante informatie hebben zich te melden.