Lichaam Groningse jongen opgegraven

Het lichaam van de 18-jarige Nour al Cheikh uit Groningen, die op 1 januari levenloos in een sloot in de wijk Ruischerwaard werd aangetroffen, wordt donderdag weer opgegraven. Politie en justitie gaan alsnog onderzoek doen naar de doodsoorzaak. De dood van Nour werd eerder afgedaan als een noodlottig ongeval, maar mede door de inzet van zijn vader zijn er aanwijzingen voor een misdrijf gevonden.

In eerste instantie werd de dood van de 18-jarige jongen als een niet-natuurlijke dood gezien, maar er zouden ook geen sporen van een misdrijf zijn. De vader van de jongen, die werkzaam is als arts, mocht van het Openbaar Ministerie (OM) de schouwrapportage inzien en heeft op basis van zijn bevindingen nieuwe informatie aangedragen.

Volgens de vader waren er wel degelijk sporen te zien van een misdrijf. Dit letsel is volgens het OM tijdens de schouw niet aangetroffen. Aan de hand van de nieuwe bevindingen zijn er getuigen gehoord en is er uiteindelijk besloten om het lichaam van Nour al Cheikh donderdag weer op te graven voor een sectie, een scan en toxicologisch onderzoek.

Het onderzoek wordt verricht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de uitkomsten zijn binnen enkele weken bekend.