Van liefdesdroom naar dodelijk geweld

Even voordat Teunis Z. deze zomer zijn vriendin Charlotte en hun ongeboren kindje in razernij doodstak was er een politieauto onderweg naar hun boerderij. De agenten keerden weer om nadat een relatietherapeute die in huis was had gezegd dat de zaak onder controle was.

Weduwe

Dat blijkt uit een lange reconstructie van de tragedie in het Algemeen Dagblad.

Teunis (41) kreeg een relatie met de weduwe van zijn in 2013 overleden boezemvriend. Nadat Charlotte het verdriet verwerkt had en zwanger van Teunis was twijfelde ze over de relatie. Uiteindelijk besloot ze die te beëindigen. Daarover ontstak Teunis in woedeaanvallen.

WhatsApp

Op de fatale avond was in hun boerderij aan de Lekdijk een relatietherapeute aanwezig. De therapie liep al enige tijd en moest de communicatie tussen de twee herstellen. Die avond vertelt Charlotte dat ze definitief niet meer verder wil met Teunis. Hij kan dat niet accepteren. Charlotte stuurt een WhatsApp aan haar moeder. Ze is bang voor Teunis. Haar moeder belt de politie.

De agenten bellen onderweg naar de woning en Charlotte geeft de telefoon aan de relatietherapeute. Teunis Z. lijkt op dat moment wat rustiger te zijn en zij vertelt de agenten dat alles is onder controle is.

Als de relatietherapeute in een andere ruimte is met het dochtertje van Charlotte kookt in de keuken de discussie tussen Teunis en Charlotte over. Teunis grijpt een mes en steekt Charlotte neer. Charlotte is zwaargewond. Hulp van een ambulance komt te laat.

Teunis Z. vlucht weg. Hij wordt de volgende dag aangehouden.