Lil’ Kleine komt onder voorwaarden op vrije voeten

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft maandag besloten dat rapper Lil’ Kleine (27) morgen onder voorwaarden vrijkomt. Jorik Scholten (zijn echte naam) zat veertien dagen in voorlopige hechtenis op verdenking van poging tot zware mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes (32), maar hij mag de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen hem in vrijheid afwachten.

Bewakingsbeelden

Scholten werd op 13 februari aangehouden door de politie in Amsterdam vanwege mishandeling. Op social media doken bewakingsbeelden op waarop te zien is dat hij zijn verloofde aan haar haren uit een auto trekt en vervolgens mogelijk haar hoofd tussen het portier en de auto klemt.

Beroep

Na drie nachten in een Amsterdamse politiecel te hebben vastgezeten, besloot de rechter-commissaris dat het voorarrest van de rapper werd geschorst. Het Openbaar Ministerie tekende daarop beroep aan, waarna de raadkamer van de rechtbank bepaalde dat Lil’ Kleine twee weken langer de cel in moest.

Dinsdag komt Scholten onder voorwaarden op vrije voeten. Wat die voorwaarden precies zijn, heeft justitie niet bekendgemaakt.