‘Limburgse onderwereldmoorden gelinkt’

De mislukte moordaanslag op paardenhandelaar Jan S. uit Stevensweert zou samenhangen met de liquidatie van Sven Prins (30 foto) uit Brunssum vorig jaar, en ook met corruptieonderzoek naar twee politiemollen. Aldus De Telegraaf.

Peilbaken

De naam van hoofdverdachte van de aanslag op Jan S. zou ook opduiken in het onderzoek naar de moord op Prins: dat is de 48-jarige Jeu R.. Deze is enkele dagen geleden aangehouden op Schiphol. Roger B. (27) uit Susteren zit ook vast in de zaak omdat hij het peilbaken zou hebben geleverd dat onder de auto van Jan S. werd aangetroffen.

Mollen

Jeu R. is volgens De Telegraaf de afgelopen weken bij de recherche in beeld gekomen in het onderzoek naar de moord op Sven Prins. R. zou vertrouwelijke politie-informatie hebben gekocht  van een van twee verdachte politiemensen mollen die tijdens de liquidatiezaak Prins werden opgepakt op verdenking van schending van het ambtsgeheim. Hij heeft daarvoor enige tijd vastgezeten. Ook Jurandy T., Johnny B. en Sergio K. zitten in de zaak-Prins in hechtenis.

Ronald Noteboren

Jan S. uit Stevensweert is veroordeeld is in de miljoenenzaak rondom de fraude bij het Amsterdams kunstfonds en was verdachte in de zaak van de moord op Ronald Noteboren uit Schinnen in 2008.