OM: Liquidatie bij voetbalclub Heemskerk verijdeld

Een groepje jongeren uit Amsterdam-ZO wilde volgens justitie op 6 oktober in Heemskerk een man liquideren. Volgens Het Parool zijn Gideon G. (27) en ­Rigjendrig L. (21) gewapend opgepakt bij voetbalclub Odin’59.

‘Ik schiet’

Volgens de krant komen de verdachten uit de kring van de voormalige jeugdbende en rapformatie Green Gang. Ook andere jongeren die tot deze bende werden gerekend zijn verdachte in moordzaken. In dit geval had de tip gekregen dat Gideon G. op korte termijn een liquidatie wilde plegen bij een voetbalvereniging. G. voerde een door de politie afgeluisterd gesprek met de inmiddels voor wapenhandel gearresteerde Willy F. (27): ‘Ik doe alles. Ik rij. Ik schiet. Ik doe alles,’ zei hij.

Waggie is weg

Gideon G. werd gezien in de buurt van voetbalclub Odin ’59 in Heemskerk en daar in de buurt werd ook een gestolen BMW aangetroffen, met daarin drie petflessen met brandstof. De politie sleepte de BMW weg. Willy F. zei daarna in een afgeluisterde gesprek dat de ‘waggie’ (auto) weg was. Op 6 oktober arresteerde een arrestatieteam Gideon G. (27) en Rigjendrig L. (21) in Heemskerk. Ze hadden een pistool bij zich, geladen met hollowpointkogels: munitie die extra schade in een slachtoffer aanricht.

Het Openbaar Ministerie zei op een zitting voor de rechtbank van Amsterdam dat er inmiddels een mogelijk doelwit in beeld is, maar ze heeft daarover geen nadere informatie aan de rechtbank gestuurd.

De rechtbank ziet nog te weinig bewijs voor een liquidatieplan. De verdachten blijven wel vastzitten voor het vuurwapen.

Zie ook:

Politie maakt bijnamen schutters bekend