Liquidatie Oss: mogelijk tweede vluchtauto gevonden

In het onderzoek naar het doodschieten van een jonge man in Oss denkt de politie dat de daders gebruik hebben gemaakt van een tweede vluchtauto. Die auto werd dinsdagochtend in Oss door de recherche getraceerd en in beslag genomen. Eerder nam de politie in Enschede een Mercedes in beslag waarvan wordt gedacht dat die als vluchtauto heeft gefungeerd bij de aanslag.

Mercedes

Nadat de auto was veiliggesteld hebben rechercheurs van de forensische opsporing sporenonderzoek in en aan de auto gedaan. Of daar sporen zijn aangetroffen zal uit een nadere analyse moeten blijken. De witte Mercedes uit Enschede wordt nog verder onderzocht op mogelijke sporen.

Twee verdachten

Aan de Leeuwerikhof in Oss kwam op donderdag 14 april een 23-jarige Ossenaar om het leven. Er werd direct een groot onderzoek opgestart onder leiding van het Openbaar Ministerie. Op 20 april zijn twee mannen aangehouden in het onderzoek. De mannen zijn 23 en 26 jaar en komen uit Oss. Zij meldden zich zelf op het politiebureau.

In het belang van het onderzoek zegt de politie dat er verder geen details worden gedeeld. De verdachten zitten in beperkingen.