Liquidatie Utrecht had link met Rotterdam (UPDATE-VIDEO)

De moord op de Utrechter van Turkse komaf Altan Soysal (41) heeft waarschijnlijk een link met het Rotterdamse, aldus de politie. De politie kende Soysal als crimineel. Er zou een verband zijn met een moord in Rotterdam, op 23 september.

Kinderziekenhuis

Hij werd even na middernacht op dinsdag 19 november 2013 doodgeschoten. Een voorbijganger vond hem in de deuropening van zijn huis aan de Eschersingel in Utrecht-Leidsche Rijn. Op maandag 18 november was Altan Soysal eerst in Rotterdam of omgeving. Vervolgens reed hij terug naar Utrecht om in het Wilhelmina Kinderziekenhuis op ziekenbezoek te gaan bij een kind van vrienden. Hij is bij het verlaten van het ziekenhuis rond 20.00 uur hij door een bewakingscamera gefilmd.

Van der Valk

Daarna had hij bij het Van der Valk hotel in Breukelen een ontmoeting met een meerdere mensen. Ook hier is hij bij het weggaan gefilmd. Rond 23:45 vertrok hij naar huis. Een kwartier later is Altan Soysal in zijn deuropening doodgeschoten. De politie denkt dat er een duidelijke link naar Rotterdam is. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer contact had met ene “Chengis” of “Chengiz”. Mogelijk is dit een voornaam. Daarnaast komt in het onderzoek een zekere “Said Turk” naar voren wat mogelijk een bijnaam is. De politie wil met mensen spreken die vermoeden wie deze personen kunnen zijn.

Mensenhandel: ‘onzin’

De politie zei in Opsporing Verzocht dat Soysal betrokken zou zijn geweest bij mensenhandel. ‘Onzin’, zegt een bron die goed thuis is in het Turkse milieu. ‘Deze zaak gaat om een verdwenen partij cocaïne. Soysal zat met een aantal mensen in de blokken.’ Deze bron stelt ook dat de politie weet dat Soysal de dag van de moord bij “Chengiz” op bezoek is geweest en dat de politie vermoedt dat deze Chengiz ook verantwoordelijk is voor de moord in september in een restaurant aan de Matenesserweg in Rotterdam.

 

Zie Opsporing Verzocht