Liquidatie Zwolle: geen aanklacht om moord

De twee verdachten die zijn opgepakt voor de moord op Robert Voorhorst uit Zwolle worden niet aangeklaagd wegens moord. Dat blijkt uit een regiezitting in de rechtbank van Zwolle. De twee worden wel vervolgd voor verboden wapenbezit. De politie zei in december nog dat een van de mannen waarschijnlijk de trekker had overgehaald.

Voorhorst werd september vorig jaar met een automatisch wapen vermoord. De twee verdachten, een 39-jarige man uit Dalfsen en een 45-jarige Harderwijker, werden in december opgepakt. De politie dacht toen dat de man uit Dalfsen had geschoten, en de man uit Harderwijk zou een auto hebben gestolen.

Motief nog onbekend

De huizen van de verdachten werden doorzocht. De politie zocht ook in een derde woning en bedrijfsloodsen. Er werden wapens en munitie gevonden. Het OM vervolgt de mannen daarom vanwege verboden wapenbezit, maar dus niet meer voor de moord op Voorhorst.

Het is nog altijd niet duidelijk waarom de Zwollenaar vermoord moest worden. De politie wilde na de arrestaties niets over het motief kwijt in belang van het onderzoek. Voorhorst was volgens zijn omgeving een joviale en vriendelijke man, maar later doken toch verhalen op dat hij zich bezig zou houden met vrouwenhandel. Eerder maakte de politie al bekend dat een persoonsverwisseling onwaarschijnlijk is.