Liquidatiedoelwit krijgt gebiedsverbod

Amsterdammer Ahmed R. (23), die vorig jaar twee keer werd beschoten bij zijn huis, krijgt van de burgemeester van Amsterdam een gebiedsverbod. Dat schrijft Het Parool. Op 28 mei en op 22 juli 2016 ontsnapte R. aan de dood in de Commelinstraat in Amsterdam-Oost.

Drie maanden

Hij mag daar nu drie maanden niet meer komen. Burgemeester Eberhard van der Laan vindt dat nodig voor de veiligheid van de buurt. In mei vorig jaar misten de schoten doel maar in juli raakte R. zwaar gewond. Daders zijn er nooit aangehouden.

Volgens Het Parool is voorzover bekend Ahmed R. de derde crimineel die in de stad een gebiedsverbod krijgt om het gevaar van een liquidatiepoging. Omar A. mag niet in de buurt van waterpijpcafé Dina Lounge in de Marnixstraat komen. Hij is de jongere broer van Adil A. die in hoger beroep is voor de levenslange veroordeling voor de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt.

Na drie aanslagen mocht Zinna B. niet meer in de Oude-IJselstraat komen.

Partij hasj

De krant schrijft dat Ahmed R. verwikkeld was in een hoogoplopend conflict om een partij hasj waarbij R. zijn compagnon Fahd el Y. enige dagen gijzelde. R. werd veroordeeld voor afpersing maar vrijgesproken van gijzeling.