Liquidatieverdachte geeft openheid van zaken

De 34-jarige Jurandy T., door de rechtbank tot levenslang veroordeeld voor de liquidatie van Sven Prins (foto), heeft in de voorbereiding van het hoger beroep openheid van zaken gegeven. Hij heeft verklaard over de gang van zaken op de dag dat Prins in Brunssum werd doodgeschoten. Ook stelt hij dat medeverdachte Sergio K. onschuldig is. 

Sergio K. is door de rechtbank veroordeeld tot 30 jaar cel.

Kalasjnikov

Dagblad De Limburger was aanwezig bij een inleidende zitting van het hoger beroep in Den Bosch. Daar bleek dat T. heeft bekend met een Kalasjnikov op de auto van Prins te hebben geschoten. Dat gebeurde nadat T., die samen met Xionel B. en een onbekende man in een auto reed, de 30-jarige Prins waren tegen gekomen op de avond van 25 september 2015. Daarbij liet Prins – volgens Jurandy T. – een vuurwapen zien. T., die wegens griep niet bij de zitting aanwezig was, beweert dat de voor Prins fatale schoten door de onbekende bijrijder werden afgevuurd. Toen J. hoorde schieten, begon hij zelf ook te schieten.

Afgewezen

Xionel B. is door de rechtbank ook tot 30 jaar veroordeeld. Hij ontkent in de auto te hebben gezeten die Prins achtervolgde en vanwaaruit op het slachtoffer werd geschoten.

Sergio K., wilde dat zijn hechtenis door de verklaringen van Jurandy T. werd opgeheven. ‘Ik heb vanaf het eerste moment gezegd dat ik niets met deze zaak te maken heb, en toch zit ik nog steeds hier,’ zei K. tegen het gerechtshof. Zijn verzoek werd echter afgewezen.

Undercoveragenten

Het motief voor de schietpartij ligt waarschijnlijk in een conflict over drugs. De veroordeling van de drie verdachten door de rechtbank is mede gestoeld op de inzet van undercoveragenten.