Maatregelen na aanslag gevangenis Sint Maarten

De Pointe Blanche-gevangenis gaat strenger controleren op wapensmokkel. Er komen intensievere controles op het personeel, bezoekers en toeleveranciers, meer cameratoezicht en betere apparatuur waarmee mobiel telefoonverkeer kan worden verstoord. De maatregelen komen na een mislukte aanslag in de gevangenis, waarna de dader door het doelwit werd verwond met een machette.

Vorige week probeerde Carlos Richardson, die vastzit voor twee moorden, poging tot moord, poging tot doodslag en lidmaatschap van een criminele organisatie, Urvin Wawoe te vermoorden. Wawoe is bekend van de criminele organisatie No Limit Soldiers, die ook achter de liquidatie van politicus Helmin Wiels zou zitten. Wawoe zit acht jaar vast nadat hij werd gesnapt met vier kilo coke.

Wawoe sloeg Richardson met een zelfgemaakte machette. Richardson belandde daardoor op de intensive care. Hij zou buiten levensgevaar zijn.

Na het incident tussen Richardson en Wawoe werden alle cellen gecontroleerd op wapens, met onder meer honden. Daarbij werden twee vuurwapens gevonden, maar ook een grote hoeveelheid zelfgemaakte wapens, zoals machetes en messen.