‘Maffiamoord Amsterdam was noodweer’

De 60-jarige Italiaan Carlo M., die verdacht wordt van het doodschieten van zijn landgenoot Saverio Tucci (foto), zegt te hebben gehandeld uit noodweer. Volgens M. werd hij al jarenlang afgeperst door Tucci (44), vanwege conflicten in de drugshandel. Dat meldt Het Parool

M. heeft bekend dat hij op 10 oktober vorig jaar Saverio Tucci, een Italië bekende maffioso, in een woning in de Dongestraat in Amsterdam heeft doodgeschoten. Hij zou de maffioso in zijn hoofd en bovenlichaam hebben geschoten, omdat deze hem in de woning aanviel. Vervolgens stopte hij het stoffelijk overschot van Tucci in een koffer en deed deze in de kofferbak van zijn Renault Clio.

Daarna meldde M. zich bij het advocatenkantoor van Ficq en partners, waar hij samen met advocaat Leon van Kleef op de politie wachtte.

Vuurwapen

M. heeft de recherche naar de Renault Clio geleid waar het lichaam van Tucci in was verborgen. Die stond geparkeerd in de Henriette Roland Holststraat. Ook heeft hij de woning aangewezen waar de schietpartij had plaatsgevonden en de plek war hij het vuurwapen had gedumpt.

Saverio Tucci was een vertrouweling van de maffiaclan van de Libergolis. Die clan is weer verbonden met de Sacra Corona Unita (SCU).

De rechtszaak tegen Carlo M. zal waarschijnlijk in Italië plaatsvinden. Een pro-formazitting die morgenmiddag stond gepland gaat niet door.