Maffiose bloemenhandelaren geplukt

Vincenzo en Rocco Crupi, twee Italiaanse maffiabroers die jarenlang actief waren op de Aalsmeerse bloemenveiling, zijn voor 30 miljoen geplukt. De Italiaanse justitie heeft beslag gelegd op onder andere hotels, appartementen en 26 bankrekeningen. Dat meldt het AD. De broers runden meer dan 20 jaar een bloemenexport bedrijf. 

De Crupi’s werden in september 2015 opgepakt. De clan rond de broers hield zich bezig met onder andere handel in cocaïne, faillissementsfraude en oplichting. De zaak kwam aan het rollen nadat de Italiaanse politie Nederlandse justitie had gewaarschuwd dat de maffiosi in Nederland iemand wilden laten liquideren.

Beslag

Volgens Italiaanse media heeft justitie beslag gelegd op 13 bloemenbedrijven, 22 appartementen, 21 winkels, 2 hotels (in Rome en in Arezzo), allemaal in Italië. In Zuid-Amerika heeft de politie beslag gelegd op stukken grond. Totale waarde zou zo’n 30 miljoen euro bedragen.

Volgens Agro-check, een bedrijf dat dubieuze ondernemingen in de bloemenhandel onderzoekt, zou de maffia nog steeds actief zijn op de Aalsmeerse bloemenveiling. Het zou dan met name om oplichting van bonafide bloemenhandelaren gaan.