“Mammie” opgepakt op Schiphol

Zondag is op Schiphol de 53-jarige Luz Mejia C. (53), alias “Mammie” opgepakt. Ze is verdachte in een internationaal witwas-onderzoek. Zij en haar man Dirk S. zijn relaties van de Surinaamse president Desi Bouterse, aldus De Telegraaf.

Lemwe

De krant schrijft dat ‘bronnen’ in de opsporing dat hebben laten weten. Het onderzoek draait bij de politie in Noord-Nederland, die het onderzoek “Lemwe” doet. C. stond volgens de krant  ingeschreven op een adres in Den Haag. C. is van oorsprong Colombiaanse maar heeft de Nederlandse nationaliteit. Ze stond internationaal gesignaleerd en werd aangehouden na aankomst uit Suriname.

Schroothandelaren

In het witwasonderzoek vermoedt justitie dat twee schroothandelaren uit Nieuw-Schoonebeek en Sint-Maarten criminele gelden hebben witgewassen. Dit voorjaar legde het Openbaar Ministerie voor 8 miljoen euro beslag op panden in Nederland, België en Duitsland. Het onderzoek is nog in volle gang.

De bijnamen van Dirk S. zijn volgens De Telegraaf Paultje, Diego en Stapie. Hij staat momenteel internationaal gesignaleerd. Hij heeft antecedenten op het gebied van drugs en wapens en zou van jongs af aan goed bevriend zijn met Bouterse.

Er waren al verschillende personen aangehouden in het onderzoek Lemwe.

Voorgaande berichten in de zaak:

‘Relatie Bouterse met Drentse witwaszaak’

Na opgeven valse naam toch gestruikeld

Robin Hood van de schroothandel in de problemen

Reeks invallen van Drenthe tot Sint Maarten (UPDATE)