17-jarige verdachte opgepakt na schietpartij met dode in Ridderkerk (UPDATE3)

17-jarige verdachte opgepakt na schietpartij met dode in Ridderkerk (UPDATE3)

Bij een schietpartij op de Olmenlaan in Ridderkerk is maandagavond een 18-jarige man zwaargewond geraakt. Dinsdagmorgen is bekend geworden dat het slachtoffer is overleden. Later deze dag is een verdachte aangehouden.

(Beeld: JBMedia)

Schietpartij

De schietpartij vond rond 19.00 plaats aan de Olmenlaan, op een grasveldje vlakbij de Aldi. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. De plaats delict was groots afgezet en de forensische opsporing voerde sporenonderzoek uit. Daarbij is ook een speurhond ingezet. Een politiehelikopter cirkelde maandagavond rond in de omgeving. Over een aanleiding voor de schietpartij is nog niets bekend.

Direct na het schietincident werd gesproken met getuigen en gezocht naar beschikbare camerabeelden. Dat meldt de politie in een bericht: ‘Op de Olmenlaan werd sporenonderzoek gedaan door onder meer de Forensische Opsporing en een speurhond. Op basis van het onderzoek werd een huis in de Beverwaard doorzocht, maar daar werden geen verdachte zaken aangetroffen.’

De schietpartij gebeurde midden op straat. Het slachtoffer is in de nacht van maandag op dinsdag overleden.

Straat

De schutter is op de vlucht geslagen. Op basis van het onderzoek doorzocht de politie maandagavond met een arrestatieteam een huis in Rotterdam-Beverwaard. Daar werd niets aangetroffen.

Onderzoek

De politie meldt dinsdagmiddag dat in het onderzoek naar het dodelijke schietincident op de Olmendaal een 17-jarige Rotterdammer is aangehouden op het Zuidplein in Rotterdam. Onderzoek leidde naar hem.

Dit onderzoek loopt nog. Nog niet duidelijk is wat de aanleiding voor de schietpartij was.