Man (19) opgepakt voor moordpoging Sittard, cel gedetineerde doorzocht (UPDATE2)

In het onderzoek naar de liquidatiepoging op de 38-jarige Anthy P. (38) in Sittard op 12 september 2020, heeft de politie maandagochtend een 19-jarige man in zijn woning in Kinrooi (België) aangehouden. Ook heeft de politie een doorzoeking gedaan in een cel van een gedetineerde in de gevangenis in Hasselt. Het is de vierde arrestatie in de zaak.

Zoon van drugscrimineel

Bij de doorzoeking in de woning van de 19-jarige verdachte uit Kinrooi werden telefoons aangetroffen, die onderzocht worden. Volgens de Limburger gaat het om de 19-jarige Jonini P., de zoon van drugscrimineel Tony P. (47) uit Brunssum die in België vastzit vanwege zijn vermeende rol in een internationale drugszaak.

In het onderzoek rond Anthy P. doorzocht de politie maandagochtend de cel van Tony P. in de gevangenis van Hasselt. Het is onduidelijk of er ook iets is gevonden in zijn cel.

In 2019 werden er branden gesticht bij het garagebedrijf van Tony P. in Brunssum. Ook brandde de zonnestudio van zijn vrouw in Roermond af.

Net zoals de andere drie verdachten zit ook Jonini P. in beperkingen. De verwachting is dat hij deze week uitgeleverd wordt aan Nederland.

Rapper Vince Keys

De afgelopen dagen werden in deze zaak al drie personen aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man uit Maastricht, een 36-jarige man uit Sittard en een 28-jarige man uit het Deense Ringsted, tevens lid van Satudarah in Denemarken. De 35-jarige Maastrichtenaar zou de Nederlander Vince C., alias rapper Vince Keys uit oorspronkelijk Geleen zijn, ook een prominent lid van motorclub Satudarah in Denemarken. Wat de precieze rol en betrokkenheid van de Limburgse rapper bij de poging liquidatie is geweest, wordt verder onderzocht.

Voorgeleid

Het onderzoek naar de poging liquidatie gaat door en het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog meer personen aangehouden gaan worden. De aangehouden verdachten worden deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het is nog niet bekend wanneer de Deense verdachte overgebracht wordt naar Nederland.

In de Bradleystraat in Sittard werd op 12 september jl. Anthy P. (38) beschoten. Hij raakte ernstig gewond.