Man (20) opgepakt in onderzoek naar dood Cas Steenbergen

Man (20) opgepakt in onderzoek naar dood Cas Steenbergen

In het onderzoek naar de dood van Cas Steenbergen is maandagochtend een 20-jarige man uit de Drentse gemeente De Wolden aangehouden. De politie vermoedt dat Steenbergen is mishandeld toen hij naar huis wilde gaan na een feest. De rol van de verdachte wordt onderzocht.

Heropend

Na een feest in Veeningen bij paardenconcours CH De Wolden in de nacht van 16 op 17 juli 2022 raakte de toen 23-jarige Cas Steenbergen zwaargewond. Op 15 augustus, een maand later, overleed hij aan zijn verwondingen. De politie ging lange tijd uit van een ongeval. Onlangs kwam er nieuwe informatie binnen, waarmee het onderzoek werd heropend.

Zestien tips

De politie deed op 14 november 2023 een oproep in tv-programma Opsporing Verzocht en riep onder andere een man in een grijze trui en een blonde vrouw in het wit op om zich te melden. De recherche kreeg na deze oproep zestien tips binnen. Ook hebben meerdere getuigen zich gemeld, waaronder de man in de grijze trui en de vrouw in het wit.

Nieuwe informatie

Dit alles heeft geleid tot nieuwe informatie, waarna de 20-jarige man uit de gemeente De Wolden is aangehouden. Het gaat om een ander persoon dan de man in de grijze trui die eerder door de politie werd omschreven.

Volledige beperkingen

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij de dood van Steenbergen. Hij zit vast in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De politie zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.